![]() |
|
Wednesday 24th April 2024 - Printable Version +- Foto Friends (https://www.fotofriends.net) +-- Forum: Photo Forums (https://www.fotofriends.net/forumdisplay.php?fid=14) +--- Forum: Daily pub chat (https://www.fotofriends.net/forumdisplay.php?fid=10) +--- Thread: Wednesday 24th April 2024 (/showthread.php?tid=882) Pages:
1
2
|
RE: Wednesday 24th April 2024 - Man From Ironbark - 04-25-2024 If I told you how many trees, you wouldn't believe me. Suffice to say that I've worked in the nursery industry over a 40 year period growing trees for the wholesale nursery market. Also produced around 60,000 per year myself in my backyard for a decade. I could service 20 watches a day but transplanting 20 tiny native plant seedlings only takes a few minutes. Keeping them alive for the first few minutes takes hours. I transplanted native seedlings at night, often all night. Turn the water on at dawn and go to sleep for about 4 hours and get up, fix watches. RE: Wednesday 24th April 2024 - Dreamin - 04-26-2024 Thank you for the nice comments on my images. Thanks, Rich, for the informative article! Amazing they moved all that water and I'm surprised that they couldn't go far on so many gallons!! Peter, do the apostle birds live in big groups/families? Your shot is great, amazing they let you come back and shoot without being afraid. RE: Wednesday 24th April 2024 - Man From Ironbark - 04-26-2024 They generally get around in small groups of a dozen or more. Often two dozen. From ornithologist Graeme Chapman; Apostlebirds are very sociable and most of the time live in family groups which occasionally reach twelve or more in number, hence their common name. The family group usually consists of a dominant male and female together with the progeny from recent nestings. It takes three to four years for birds to become adult. The only obvious indicator of adulthood is the eye colour - when adult the eyes are greyish with a pearly coloured outer ring (see 675206). Young ones have brown eyes. In the breeding season, Apostlebirds occupy much the same territories year after year, but in winter in drier inland areas family groups may congregate at a suitable food source to form loose flocks of a hundred or so. Noisy and active, they are familiar birds around homesteads and freely associate with humans. They feed almost entirely on the ground keeping loosely together as a group and visit a water source daily. The stout, but still quite curved bill is well adapted to seed eating, a useful attribute in harsh inland winters. Their closest relative is the White-winged Chough. Another bird I have here constantly. Both species congregate in groups and older juveniles help with the feeding of younger birds. In fact among the choughs there is rivalry between groups to steal older juveniles to help feed the clan.
RE: Wednesday 24th April 2024 - Dreamin - 04-27-2024 Thank you, Peter. Very interesting. RE: Wednesday 24th April 2024 - Man From Ironbark - 04-27-2024 They are very interesting birds, particularly when they choose your yard to coome and play in. |